Volkswagen APK

De Algemeen Periodieke Keuring (APK) voor Volkswagen is een verplichte periodieke keuring die uitgevoerd moet worden door een gecertificeerde RDW gecertificeerde controleur. Bij Autobedrijf Kroon bent u aan het goede adres voor een deskundige analyse van uw auto en een zorgvuldige APK keuring. Tijdens de keuring controleren we alle essentiële aspecten van uw auto, zodat u veilig de weg op kunt.

Apk keuring Almere onder de motorkap kijken

Constante kwaliteit

Door 15 jaar ervaring leveren wij altijd kwalitatief en deskundig onderhoud.

Eerlijke prijzen

Altijd eerlijke en duidelijke prijsafspraak, afgestemd op uw behoeftes.

24/7 bereikbaar

Altijd bereikbaar voor het inplannen van onderhoud en reparaties aan uw auto.

Volkswagen logo

Waarvoor dient de APK bij Volkswagen?

De auto wordt gecheckt op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Dit wordt uitgevoerd volgens de wet en regelgeving van het RDW.

Uw Volkswagen wordt grondig gecheckt op onvolledigheden, haperingen en hiervoor volgen we uiteraard standaardprocedures. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om tijdens de APK ook specifiek andere zaken te laten controleren tijdens een onderhoudsbeurt.   

Wanneer is het tijd voor de APK van Volkswagen?

Een mooie bijkomstigheid van de Volkswagen APK is dat u uw auto al 2 maanden voor de vervaldatum bij ons mag langsbrengen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de geldigheid van de APK. De keuring blijft (afhankelijk van het model en de leeftijd van uw auto) gewoon 1 of 2 jaar geldig. Wij plannen dit voor u in, zodat u tijdig een herinnering krijgt voor uw Volkswagen APK.

Zijkant van Volkswagen
Volkswagens

Hoe werkt de Volkswagen APK in Almere bij Autobedrijf Kroon?

Heeft uw Volkswagen APK nodig? Hiervoor maakt u bij ons eenvoudig een afspraak op een moment die voor u uitkomt. Op het afgesproken tijdstip rijdt u de wagen bij ons naar binnen en krijgt u een lekker bakje koffie. 

Onze keurmeester zal uw Volkswagen APK uitvoeren en u op de hoogte brengen van het verloop van de keuring.

Wat controleren we voor u?

 • De carrosserie checken we op roest en beschadigingen
 • De werking van uw gordels
 • De status van de banden (slijtage)
 • De werking van de remmen (en slijtage)
 • De verlichting
 • De werking van schokdempers
 • Eventuele problemen in de uitlaat
 • De ruitenwissers
Banden check
Volkswagen stuur onderhoud

Wat kan ik zelf voorbereiden voor de Volkswagen APK?

Wij voeren de verplichte Volkswagen APK graag voor u uit. Op voorhand zijn er zijn een aantal zaken die u zelf al (periodiek) kunt controleren. Als u dit voor de APK al heeft gecontroleerd scheelt dit een hoop werk en onzekerheid. De volgende zaken kunt u zelf checken:

 • Bandenspanning en profieldiepte (profieldiepte moet minimaal 1,6mm zijn)
 • Verlichting (controleer of alle lampen nog voldoende werken)
 • Ruitenwissers (check op strepen en beweging)
 • Carrosserie (slijtage of beschadigingen)
 • Check uw Volkswagen op afwijkende geluiden

 

Vallen er zaken op? Deel deze dan met ons alvorens de keurmeester aan de slag gaat met de APK van uw Volkswagen. Zo kunnen we eventuele problemen nog sneller verhelpen.

Wat gebeurt er als mijn Volkswagen APK verlopen is?

De APK voor Volkswagen is niet voor niets verplicht. Door blijven rijden met uw auto zonder dat deze APK gekeurd is, kan grote gevolgen hebben. Wanneer u na het verlopen van de uiterste datum voor APK nog door blijft rijden met uw auto, ontvangt u automatisch een boete van de RDW. Uw auto mag maximaal tot 2 maanden na verloop nog stilstaan op de openbare weg, maar u mag er niet meer mee rijden. Binnen deze periode moet uw Volkswagen APK-goedgekeurd zijn. Gelukkig herinneren wij u ieder jaar weer bijtijds aan de APK voor uw Volkswagen, zodat u altijd ruim op tijd bent voor de keuring.

WhatsApp Image 2021-09-13 at 18.25.59

Combineer de Volkswagen APK in Almere met een onderhoudsbeurt

Eens in de zoveel tijd heeft uw auto een onderhoudsbeurt nodig. Een moment waarop alle belangrijke aspecten van uw auto tussentijds gecontroleerd worden. Denk aan het bijvullen olie en koelvloeistof, maar ook een algehele controle van uw remmen, banden enzovoorts. Uw Volkswagen APK in Almere combineert u eenvoudig met een onderhoudsbeurt. Hiervoor maakt u ook eenvoudig een afspraak met onze monteurs.

Plan direct uw Volkswagen APK in Almere bij ons!

Kwaliteit, deskundigheid en een transparante service staan bij ons voorop. Is uw Volkswagen klaar voor APK? Kom dan gerust langs in Almere bij ons en profiteer van een eerlijke prijs voor uw Volkswagen APK.

"Fantastische service!


Eerste indruk is goed. Mooie schone opgeruimde werkplaats en super klantvriendelijk. Luistert goed en voert niks uit zonder toestemming.

Thomas

"Snelle service!


Communiceert duidelijk en heeft de auto weer helemaal netjes afgeleverd.
Super tevreden!

Raymond