Garage services

APK Keuring Almere

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in het leven geroepen om te voorkomen dat er voertuigen op de weg rijden die eigenlijk niet geschikt zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer. Autobedrijf Kroon in Almere kan de APK keuring voor uw Audi, Volkswagen, Skoda of Seat uitvoeren, waarna uw auto weer veilig de weg op kan.

Wij kijken onder meer naar de staat van de remmen, de banden, de verlichting en de schokdempers van een auto. Door dit soort onderdelen periodiek te laten controleren kan de technische staat van een auto worden ingeschat. Wij hanteren hiermee de eisen die door de RDW zijn opgesteld.

Bent u in het bezit van een Audi, Volkswagen, Skoda of Seat en moet uw auto APK-gekeurd worden? Neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen en uw auto APK in Almere te regelen.

Constante kwaliteit

Door 15 jaar ervaring leveren wij altijd een kwalitatieve en deskundige APK.

Eerlijke prijzen

Altijd eerlijke en duidelijke prijsafspraak, afgestemd op uw behoeftes.

24/7 bereikbaar

Altijd bereikbaar voor het inplannen van onderhoud en reparaties aan uw auto.

Waaruit bestaat een APK?

Tijdens de APK wordt uw voertuig op veel verschillende gebieden gecontroleerd. Deze onderdelen kunnen opgedeeld worden in drie thema’s: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Als het aankomt op verkeersveiligheid kunt u denken aan onderdelen als de remmen, de wielophanging, stuurinrichting, carrosserie en vloeistof lekkage. Onder het thema milieu valt bijvoorbeeld de uitstoot van uitlaatgassen en de aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter bij een dieselauto. Uw auto wordt tevens gecontroleerd op de registratie: het kenteken wordt gecheckt, er wordt gekeken of het voertuigidentificatienummer goed leesbaar is en de huidige kilometerstand wordt genoteerd. In totaal neemt een APK bij Autobedrijf Kroon ongeveer een half uur tot een uur in beslag, maar wanneer uw voertuig is uitgekozen voor een RDW-steekproefcontrole kan dit langer duren.

APK keuring Almere checklist

Wanneer is APK nodig?

Wanneer uw auto aan de beurt is voor APK is afhankelijk van een paar factoren. Is uw auto al eerder APK gekeurd, of gaat het om een eerste keuring van een nieuwe auto? Ook spelen de leeftijd en het type auto een rol in het keuringschema.

Heeft u een nieuwe benzine auto? Dan dient deze na vier jaar voor het eerst APK gekeurd te worden. Daarna dient de auto tot de leeftijd van acht jaar om de twee jaar gecontroleerd te worden. Vanaf die leeftijd moet u uw benzineauto ieder jaar laten keuren. Een auto die op diesel rijdt moet dit echter al een jaar eerder: na drie jaar dient hiervoor de eerste APK gedaan te worden, waarna uw dieselauto ieder jaar opnieuw goedgekeurd dient te worden alvorens u de weg op mag.

Is uw auto al eerder gekeurd? Dan kunt u uitgaan van de vervaldatum zoals vermeldt op het laatste keuringsrapport. U ontvangt twee maanden voor de vervaldatum van uw APK een brief van de RDW. Plan na het ontvangen van deze herinnering direct een afspraak in voor uw APK bij Autobedrijf Kroon in Almere, om te voorkomen dat u niet tijdig uw keuring kan laten uitvoeren.

Wat zijn de kosten van een APK?

De kosten voor een APK bij Autobedrijf Kroon bedraagt €40 voor een benzineauto en €60 voor een dieselauto. Deze kosten zijn inclusief afmeldkosten bij de RDW. Deze kosten hebben betrekking op een personenauto. Heeft u een elektrisch voertuig of een bestelbus en wilt u deze APK laten keuren in Almere? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Autobedrijf Kroon helpt u graag verder!

Apk keuring Almere onder de motorkap kijken

"Fantastische service


Communiceert duidelijk en heeft de auto weer helemaal netjes afgeleverd.
Super tevreden!

Yuri

Oplossingsgericht!"


“Auto helemaal gemaakt binnen een korte tijd. Helemaal top! Auto ziet er weer tip top in orde uit en hij had hem zelfs voor ons gewassen! Bedankt Lesley voor je snelle en goede service!”

Naomy